Spaghete cu gamberetti si dovlecei

de micki in Spaghete, 10 Feb 2010 | 8265 vizualizari

 

Ffff bune ! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr gamberetti
  • un dovlecel
  • o ceapa medie
  • un plic de sofran
  • 250 gr spaghete
  • 50 ml smantana
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu gamberetti si dovlecei:

Se pun la fiert spaghetele in abundanta apa sarata....se fierb dupa indicatiile de pe cutie.Se taie dovlecelui a "julienne".Se oparesc gamberetti...

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei de masline.Dupa ce a devenit trasparenta se adauga dovlecelul  si se amesteca bine,iar dupa circa 3 minute se adauga si gamberetti.Se mai lasa cam 5 minute apoi se adauga sofranul.Se amesteca bine,apoi se adauga smantana si patrunjelul taiat marunt(o lingurita de patrunjel taiat o lasam pt decorat).La urma se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Acesta va fi sosul pt spaghete.Se amesteca bine cu spaghetele fierte in prealabil,se aseaza in farfurie si se decoreaza cu patrunjelul pastrat!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si gamberetti congelati,doar ca trebuie lasati la dezghetat macar 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu gamberetti si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete bolognese